«

»

Dec 26

Inför premiären

Imorgon börjar vårserien för BHF med Grästorp på bortais. En solklar trepoängare? Jo, jag tror nog att det blir så. Grästorp kom sist i grundserien med bara två segrar efter ordinarie tid. Borlänge vann med 8-4 och 5-0 borta mot Grästorp under hösten. Trots att GIK blev jumbo i grundserien så har man ett ganska skapligt powerplay (Sjätte plats i grundserien med 22,67 %). När det gäller boxplay är Grästorp klart sämst med sina 69,07%.

Borlänge saknar kämpen Filip Mårtenssom som är avstängd, i övrigt full styrka.

I övrigt i serien spelar Forshaga hemma mot Mariestad, Kumla derbyspelar hemma mot Lindlöven och Arboga derbyspelar hemma mot Surahammar.

Mitt tips Omgång 1

Grästorp – Borlänge 2
Kumla – Lindlöven 1
Forshaga – Mariestad 1
Arboga – Surahammar 1

Jag tror på segrar för Borlänge, Kumla, Forshaga och Arboga. Morgondagens största skrällchans har Forshaga som Mariestad har haft svårt med under hösten. Uddamålsseger i den ena matchen och uddamålsförlust i den andra för seriefavoriten Mariestad. Forshaga som spelade ut Borlänge i serieepilogen av grundserien kan mycket väl ta en respektabel tabellplacering i vårserien.

 

 

1 ping

  1. Premiär för Borlänge | Dalahockey.se

    […] Läs mer om BHFs premiär på Borlänge Hockeys hemsida Mats Tjernströms blogg […]

Kommentarer ej tillåtna.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.