«

»

Jan 21

Borlänge besegrade Ore

IFK Ore föll hemma mot Borlänge Hockey med 0-5. Borlänge gjorde 0-1 efter 7.11 i den första perioden genom Mattias Arnaud. Perioden var knappast välpolerad från något håll men det var gästande Borlänge som hade det mesta av spelet.

Den andra perioden var ganska lik den första spelmässigt. Efter 9.23 gör Daniel Eklund 0-2 bakom en duktig Viktor Björk i Orekassen.

I den tredje perioden lossnar det för Borlänge Daniel Eklund gör både 0-3 och 0-4 innan Jocke faställer slutresultatet till 0-5. Ores bästa chans kommer med 17 sekunder kvar att spela, det är backen Jonte Sjöqvist som träffar Niklas Westlings högra stolpe.

Bäst i Ore var John Holmstedt, Joachim Rova, Jonte Sjöqvist och Viktor Björk. I Borlänge var Daniel Eklund, Jeff Jakobs, Henrik Persson och Niklas Westling mest framträdande.

Borlängebacken Erik Persson tvingades utgå efter en närkamp med Ores Filip Mårtensson. Det såg i fallet ut som att Persson vred till sitt ena knä och tvingades ta hjälp för att komma av isen och kom inte tillbaks i spel.

IFK Ore – Borlänge 0-5
Målen: Daniel Eklund 3, Mattias Arnaud och Jocke Norin 1 vardera.

Skott: 19-49

****

Samtidigt är det klart att Oremålvakten Alexander Nissas tar en time-out från hockeyn på grund av problem med sina höfter. Även Ores tredje målvakt Stefan Larsson har höftproblem och är borta resten av säsongen. Enligt vad källor till bloggen så heter ersättaren 22-årige Niklas Johansson. Något som även Oretränaren Patrik Samuelsson bekräftar.

– Det stämmer det. Jag tränade Niklas förra säsongen, i Malungs IF. Han ansluter i veckan, berättar Samuelsson.

Niklas Johansson har tidigare spelat i bland annat SuperElit med Mora IK och i Division 1 med Hedemora SK.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.