«

»

mar 06

Möllhagen tror på seger

Niclas Möllhagen inledde säsongen i IFK Ore men lämnade klubben tillsammans med 13 andra spelare i månadsskiftet september-oktober 2012. Niclas flyttade tillbaks till Sundsvall och lyckades ta en plats i ett av ettans bästa lag. Ikväll inleds Playoff 3, och Niclas och hans Sundsvall drabbar samman med Piteå HC på bortais.

Jag fick mig en pratstund med Ångesonen inför kvällens match.

Tjenare Niclas, är ni redo för Playoff 3 ?

Jodå, det är bara bra vi börjar få tillbaka alla spelare som varit skadade och så. Sen har vi tränat hårt senaste veckorna och det känns väldigt positivt och bra i gruppen.

Ni ska möta Piteå som ni mötte i Allettan, hur ser du på det?

Att möta Piteå var ändå lite väntat måste jag säga, Piteå är ett bra lag men tycker vi har bra chans att slå ut dem. Vi är ett bra lag och vi blev ju ännu bättre efter jul eftersom vi fick in lite förstärkningar strax innan transferfönstret stängde.

Tror du ni lyckas ta er vidare till kvalet? 

Ja, det tror jag absolut.

Vilka tror du blir de tuffaste utmanarna i ett eventuellt kval?

I en eventuellt kvalserie så blir ju garanterat dom lagen som kommer från Allsvenskan tuffa. Sedan har jag inte så bra koll på laget från södra men dom är säkert bra, men varje match kommer garanterat bli tuff.

Du bytte Ånge mot Ore i somras men det blev bara drygt två månader i Furudal ?

Ja, jag började ju i Ore och där funkade det inte som jag hade hoppats på, så när vi i laget där beslöt oss för att flytta hem eller vidare så flyttade jag hem till familjen i Sundsvall för att landa lite och känna mig för vad jag ville med hockeyn. Och när jag fick ett samtal av ”Linkan” ( Sundsvalls assisterande tränare Stefan Lindqvist ) som frågade om jag ville komma och visa upp mig och kriga om en plats, så tackade jag självklart ja till det.

mollhagen_n

Möllhagen i Ores tröja

Hur ser du på din säsong hitills ?

Jag har fått den utveckling och utbildning som jag hoppades med den här säsongen. Att komma in i ett lag med såpass bra och rutinerade spelare har varit riktigt givande. Så jag är nöjd med min säsong hitills, jag försöker göra mitt och spela enkelt.

 

Övriga matcher i Playoff 3 är

Kiruna IF – HC Vita Hästen

Olofströms IK – IF Björklöven

Huddinge IK – Visby/Roma HK

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.