«

»

maj 15

Grästorp eller Valbo

Faluns uttåg innebär att Hockeyförbundet kommer erbjuda Grästorp platsen i HockeyEttan Västra. Vimmerbybloggaren Micke Rundberg har tagit tempen på Grästorp efter FIFs beslut.

– Jag fick reda på detta för en stund sedan och är fortfarande lite omtumlad. Vi var inriktade på spel i division 2 kommande säsong och hade rättat munnen efter den matsäcken. Visst har vi planerat för ett återtåg till ettan, men kanske inte så här snabbt, säger sportchefen Kjell Andersson till VH-bloggen.

Om Grästorp tackar nej går erbjudandet över till Valbo HC som kom trea i C-kvalet. Personligen skulle jag hellre se Valbo i serien men det återstår att se hur det blir.

Hela intervju med Grästorps sportchef och tränare hittar ni på VH-bloggen.

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Iakttagare

  Blir det Valbo kan de och Falun byta plats utan problem för division 2. Annars blir det omflyttningar även i de lägre serierna alt. ojämnt antal lag.

  1. Mats Tjernström

   Jag tror inte det är så enkelt eftersom regelverket är som det är. Sunne och Skåre drog sig ur för några år sedan (en månad tidigare än FIF har jag för mig). Då hamnade de i div 3 medan Munkfors som stod över kvalet fick spela i div 2. Jag tror att regelboken säger att Smedjebacken har förtur på div 2 platsen om Valbo går upp i div 1.

   1. Iakttagare

    Det kan alltså bli så att Falun får börja om i trean?

    1. Mats Tjernström

     Enligt förbundet kan det bli så ja. Men troligare med div 2 dock.

Kommentarer ej tillåtna.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.