«

»

jan 04

FIF inleder mot Huddinge

Ikväll börjar allvaret för Dalalagen. Falu IF vann grundserien och spelar i Allettan Mellan medan Borlänge Hockey kom sjua, Hedemora SK kom åtta och IFK Ore kom på tionde och sista plats och spelar därför i Division 1 C Vår.

För Faluns del så inleder man Allettan med hemmamatch mot Huddinge IK. Jag såg Huddinge under hösten och ser vissa likheter mellan Falun och Huddinge. Båda lagen har bra målvakter, stark offensiv. Svagheterna finns på backsidan. Huddinge har tre bra kedjor där Måns Krüger, Sebastian Ellerstad, Jesper Andersson och Nicklas Heinerö sticker ut från mängden. Längst bak återfinns duktige Pascal Müller-Larsson som i mina ögon är relativt jämn med Faluns förstemålvakt Mikael Gråbo.

Falun har en av ettans bästa kedjor i sin förstakedjan som innehåller skyttekungen Fredrik Näslund, poängkungen Anders Lövdahl och slitvargen  Anton Östman. Utöver förstafemman så har man tillskillnad från ifjol även en bra andrakedja ledd av Mikael Simons och en bra tredjekedja ledd av Stefan Wennerström.

– Vi har en helt annan bredd nu när Mikael Simons och backen Alexander Wadlund har anslutit. Simons är smart och kan hålla puck och tänker hockey medan Wadlund är nyttig defensivt med sitt tuffa spel, säger FIFs poängkung och lagkapten Anders Lövdahl.

108Anders Lövdahl.

21-årige Alexander Wadlund som under hösten bröt sitt kontrakt med rivalen Borlänge HF för att spela i Division 2 med Smedjebackens HC blev en lyckad värvning för FIF. På tre matcher hann han med att göra två assists och stod för ett spelade stabilt.

– Det känns skönt att det drar igång nu, vi har bra stämning i gruppen och jag tror vi har goda chanser att komma bra till i tabellen, säger Alexander.

Jag är ganska säker på att Falun har goda chanser i Allettan. Nyköping får dock gälla som favorit men FIF kommer bli att räkna med.

Vad gäller kvällens match så kommer den att vinnas av de lag som gör minst misstag i egen zon. Huddinge kommer gå ut och köra i klassiskt Stockholmsmanér medan Falun gillar att hålla puck mer.

Jag var lite nyfiken på Huddinges tankar inför Allettan så jag fick tag i forwarden Sebastian Ellerstad.

– Vi har inte jättekoll på lagen från C-serien men jag är ganska övertygad om att det inte blir några enkla matcher, jag tror dock att Nyköping och Visby är de två tuffaste motståndarna. Vårt mål är att komma topp fyra, säger Ellerstad.

IMG_0167Sebastian Ellerstad.

 

fifdlod0nyLite kort om Falu IF…
Nyförvärv: Alexander Wadlund (B) Smedjebackens HC / Borlänge HF, Mikael Simons (Fw) Borlänge HF anslöt i december.
Förluster: Fredrik Kroon (B) Slutade i slutet av grundserien på grund av nytt jobb.
Rykten: Lösa rykten gör gällande att fjolårets målkung Jonathan Lindroth kan vara aktuell för comeback.
Skador: Marcus Gällstedt (Troligen resten av säsongen), Timy Vickström (Troligen resten av säsongen).
Nyckelspelare: Mikael Gråbo, Erik Lundin, Andreas Öberg, Fredrik Näslund, Anders Lövdahl och Mikael Simons.
Tränare: Göran ”Flygis” Sjöberg och Viktor Stråhle.-
Hemsida: http://www.faluif.se

 

 

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.