«

»

jan 04

BHF, Ore och HSK är också redo…

Det är även dags för Borlänge, Ore och Hedemora att göra sina första matcher efter julvilan. Borlänge är just nu på väg till Valbo och Hedemora till Tierp. IFK Ore tar emot Surahammars IF på hemmaplan.

 

Omgång 2  (Fredagen 4/1 klockan 19.00)
Valbo HC – Borlänge HF (Mitt tips: 2)
IFK Ore – Surahammars IF (Mitt tips: 2)
Tierps HK – Hedemora SK (Mitt tips: 1X)

*******************************************

1d67a02d19aa864dc38b099359e48431Borlänge HF

IMG_0158Unge Lars Eriksson tog stora kliv under hösten.

Borlänge Hockey inleder Division 1 C Vår på bortais mot Valbo HC. BHF floppade rejält under våren och missade Allettan med sju poäng. Dessutom tappade man tunga kort som Magnus Hedlund (Skada), Niklas Sjölund (flyttade till Narvik) och korttidsförvärvet Mikael Simons som gick till Falu IF under hösten.

Offensivt har BHF varit ett av seriens bästa lag. Men defensivt har det funnits stora brister i såväl försvarsspelet som i målvaktsspelet. Förhoppningsvis har Uffe Skoglund och  Adam Källberg fått ordning på det under juluppehållet.

En förändring i truppen är att Filip Målar Johansson har återgått till Leksands J20-lag. Motsatt väg har Henrik Persson gått. Henrik Persson är en Leksandskille som ifjol gjorde fina 37 på 47 matcher i J20 SuperElit, men iår har haft skadeproblem. Borlänge har även gjort klart med 21-årige backen Erik Persson från Bergen Flyers som ersätter långtidsskadade Magnus Hedlund i truppen. Borlängesonen Oskar Hane som senast spelade i Tranås AIF är även han klar för spel i BHF, Oskar har haft stora skadeproblem under sin tid i Tranås och valde därför att flytta hem under hösten.

Borlänge målsättning är att vinna serien och då krävs det att spelet i egen zon fungerar, samt att man fortsätter leverera framåt.

– Vi har målet inställt på att vinna serien och ta playoffplatsen. Jag tror och hoppas att vi når det målet, säger nyckelspelaren Marcus Andersson.

Lite kort om Borlänge HF…
Nyförvärv: Erik Persson (B) Bergen Flyers, Henrik Persson (Fw) Leksands IF J20, Oskar Hane (Fw) Tranås AIF
Förluster: Filip Målar Johansson (Fw) Leksands IF J20
Rykten: –
Skador: Magnus Hedlund (Borta resten av säsongen), Martin Ottosson (Fotskada)
Nyckelspelare: Jeff Jakobs, Johan Björklund, Markus Andersson, Lars Eriksson och Tobias Holm.
Tränare: Ulf Skoglund och Adam Källberg
Hemsida: http://www1.idrottonline.se/BorlangeHF-Ishockey/

 

*******************************************

hedemoraHedemora SK

HSK har blivit tvungna till en generationsväxling eftersom nyckelspelare som Mikael Gråbo, Jesper Andersson och Jonas Kapla lämnat laget. Detta har lett att unga spelare har fått ledande positioner.  Tyvärr för HSKs del tog det lite väl lång tid innan man fick ordning på spelet och man slutade på en åttonde plats i grundserien. Det har även varit en hel del turbulens på ledarsidan i HSK, bland annat har lagledaren slutat och tränaren Bernie Lynch fick sparken med ett par matcher kvar av grundserien. Tränarbytet har till synes gett en positiv effekt på laget. Med fem matcher kvar att spela fick man dessutom ett nyförvärv från MoDos J20-lag, det var Avestasonen Jesper Persson som anslöt truppen och på fem matcher fick Jesper ihop fina sju poäng.

– Vi har inte satt upp något direkt mål utan vi tar match för match. Förhoppningsvis kan vi få en bra start och bygga vidare från det, säger centern Karl Hassel.

Lite kort om Hedemora SK…
Nyförvärv: –
Förluster:-
Rykten: Viktor Lantz (B) Comeback
Skador: –
Nyckelspelare: Simon Eriksson, Jonas Suvanto, Jesper Persson, Petter Mattsson.
Tränare: Conny Elfsberg
Hemsida: http://hedemorask.se/

*******************************************

oreloggobraliten2IFK Ore

IFK Ore kom på sista plats i grundserien. Det unga laget fick en otacksam uppgift efter spelarflykten i september. Många spelare som har ledande roller i laget har aldrig tidigare spelat seniorhockey utan har fått komma in i Division 1-tempo den hårda vägen. Lagets viktigaste spelare är målvakten Viktor Björk som helt oförklarligt ratades i Borlänge. Björk har fått en snitt av 40 skott på sig per match har en räddningsprocent på 87,7. Ore har inga nyförvärv klara till hösten men tränaren Patrik Samuelsson letar med ljus och lykta efter förstärkningar.

En som anslöt laget under hösten är backen Jonathan Sjöqvist från Ludvika. Sjöqvist blev på kort tid en viktig kugge i Samuelssons lagbygge.

IMG_0022Jonathan Sjöqvist

– Jag tror det känns skönt för hela laget att vi får börja om från ny kula nu efter den tunga hösten. Målet att ta så många poäng som möjligt. Vi har bra stämning i truppen och det känns bra att det drar igång nu, säger backen Jonathan Sjöqvist.

Några andra som imponerat i IFK Ore under hösten är B-juniorerna som har fått chansen. Det är främst centrarna Joel Bond och Anton Bokull, forwarden Christoffer Jakobsson och backen Johan Kling som gjort avtryck. Samtliga är födda 1995.

Junioren Joel BondJuniorcentern Joel Bond.

– Det känns bra att få så mycket förtroende i A-laget. Jag tycker personligen det har gått bra och jag har utvecklats en hel del som spelare, berättar Joel Bond.

Lite kort om IFK Ore…
Nyförvärv:-
Förluster: Jan Duben (B) Klubb ej klar, Dominik Michalica (Fw) Klubb ej klar, Marcus Öberg (Fw) jobb i Tyskland Rykten: –
Skador: Stefan Larsson (Mv) borta resten av säsongen
Nyckelspelare: Viktor Björk, Jonathan Sjöqvist, Anton Netterberg, Anton Josefsson och Axel Wester.
Tränare: Patrik Samuelsson
Hemsida: http://www.orehockey.se

 

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.