«

»

apr 19

Inför HockeyEttan Västra: Tranås AIF

Ett av alla nya lag i serien är en gammal Allettanmotståndare från 2007, Tranås AIF. Smålandsklubben som i fjol kom sexa i Division 1 E och tvåa i Division 1 E Fortsättning efter Västerviks IK.

För mig är dock inte Tranås något nytt lag. Under mina år i Mjölby HC fick jag uppleva ett antal väg 32-derbyn mot TAIF. Den mest minnesvärda matchen var seriepremiären 2009/2010 då Mjölby lyckades vända och vinna med 6-7 efter att ha legat i underläge i två perioder. Med i Mjölbytruppen den matchen var BHF-ikonen Jeff Jakobs och Falutränaren Victor Stråhle som båda hade viktiga roller i vändningen.

Tranås är ett tradionsstarkt lag som har bland annat spelat fyra säsonger i Hockeyallsvenskan mellan 1999 och 2003. Efter det har man kvalat till allsvenskan fyra gånger utan att lyckas att ta steget, senast var 2013. Under åren har det funnits ett par Borlängebekantingar i Tranås AIF. BHF-produkterna Anders Lövdahl, Rickard Nilsson, Oskar Hane och Max Qwarnström samt målvakten Manne Fredriksson och

Sätersönerna Jonas Lund och Anders Olsson som både har förflutet i BHF har alla spelat i TAIF.

Profilerna i dagens Tranåstrupp är bland annat Patric Kristiansson, Eric Gustafsson och Mikael Brancalion. Ett nyförvärv som ska bli kul att följa är forwarden Thobias Josefsson som varit riktigt duktig under många säsonger i Boro/Vetlanda. För att få en lite uppdaterad bild om dagens TAIF så tog jag mig en pratstund med rutinerade Patric Kristiansson som var med och mötte BHF 2006.

Vad tror du om den nya serien ?

– Den nya serien ser intressant ut. Väldigt jämn och svårtippad. Jag vet faktiskt inte så mycket om dom nya lagen mer än att det finns riktigt bra spelare i alla lagen, säger Patric.

Vad tror du kommer att känneteckna TAIF säsongen 14/15?

– Det är svårt att säga vad som ska känneteckna oss i år när vi inte har nån tränare klar. Men historian säger väl att vi är ett skridskostarkt lag som är tuffa att möta framförallt i våran hall med våra fans, säger Patric.

Minns du något från allettanmatcherna mot Borlänge 2007?

– Det jag kommer ihåg från mötet i Borlänge är väl att många mål gjordes i pp. Matchen avgjordes sedan av en lobb från mittzon. När vi skulle mötas i Tranås hade bhf inget att spela för. Vi vann ganska komfortabelt, avslutar Patric.

Vill passa på att skicka ett stort tack till Patric som tog sig tid och svarade på frågorna.

Fakta Tranås AIF
Bildat: 1905
Hemmaarena: Bredtorpshallen (publikkapacitet: 2100 personer)
Hemsida: www.taif.se
Lokaltidning: Tranås Tidning
Tränare: Ej klart i skrivande stund

Truppen i nuläget

Målvakter: –

Backar: Robin Johansson (Ny från Skövde IK), Jakob Johansson, Jonathan Lindell, Albin Torstensson.

Forwards: Mikael Brancalion, Joakim Erdugan, Johan Eriksson, Eric Gustafsson, Thobias Josefsson, Patric Kristiansson, Filip Petersson, Anders Skoog.

Förluster: –

 

 

1 kommentar

  1. KHbois

    Kul med fler intressanta inlägg om nya västra ettan!

Kommentarer ej tillåtna.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.